Den 4

Přestože unaveni, vstáváme ještě před budíkem v půl sedmé za hezkého rána. Dobalujeme saky paky, platíme a jdeme opět na snídani k týpkovi co si založil hospodu, ale chodili mu tam lidi, tak se přestěhoval 3 dny od civilizace a zase si ho našli. Nebaví ho to. Ale má to dobrý. V 9 se naloďujeme na kocábku se 100 koňmi, která je náram náram náramná nou. Za sonnenshinu valíme hlavním kanálem a vzhledem k tomu jak se umíme pěkně opalovat, tak se poctivě krčíme ve stínu. Vzhledem ke zkušenostem v profesionálním opalovacím družstvu to není žádné překvapení. Necestou vidíme zase větší ZOO, tentokrát zelený pičuse (bazilišky – vodoběhače), opice, malé kajmany, všechny možné ptáky a dokonce i 4 metrového krokodýla, jakého svět, kromě No nikdy neviděl. Ne, kláda to prý nebyla. Postupně střídáme dva autobusy, míň nepohodlný a ještě nepohodlnější. Prima je i strašné horko. Po přestupech se dostáváme za 4 hodiny zpět do San Jose, neleníme, bereme tágo na letiště, na letišti shuttle bus do Budget cars a půjčujeme zamluvenou Toyotu Corollu. Zajímavostí je, že je to funglovka, na tacháči svítí údaj o pouze zatím ujetých 13 km. Dobře věděli, komu auto půjčit na opatrné zajetí. Nastavujeme navigaci do La Fortuny. Druhou zajímavostí je to, že cena auta je opravdu dobrá a cena pojištění opravdu špatná. Celkově se dostáváme na částku 270 USD na týden. Nastavujeme navolím-nebloudím a vyrážíme. Serpentýna střída serpenTýnu. Cesta bez problémů, brodíme se mlhou a nakonec 120 kilometrů zdoláváme za 2,5 hodiny. Po cestě potkáváme pouze dvě bouračky ani v jedné nemáme ani trochu prsty. For sure. Pouze jsme vymetli jednu skrytou díru na mamuta, ale po důkladné kontrole jsme zjistili, že auto je stále jako nové. Ubytování v La Fortuna je bomba pecka kudla dýka. Pokoj jako pro 4 panenky s pornoobrazem na zdi až to jednu panenku zneklidnilo. V areálu je mimojiné i bazén s výhledem na sopku, kterou vzhledem ke tmě jak v sáčku nevidíme. Véča ve stylu Mexika a Costa Rici, Oskarova meducína a spřádání plánu na pátý den. Jak my lovci krokodílů říkáme, „Good night crocodile“.

PS.: V článku zabudováno velmi tajně jméno naší kozaté kamarádky Týny, kdo ví, o koho se jedná a jaké má přednosti, ať napíše do komentáře. Odměna je jistá.

IMG-20141122-WA0003 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Příspěvek byl publikován v rubrice Kostarika 2014. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 responses to “Den 4

  1. Drahouskove, musim se priznat, ze jsem zatim nenasla cas precist si vas denicek. Nicmene je evidentne tak zajimavy, ze ho ctou i moji kamaradi, kteri vas vubec neznaji…. 🙂 a tak se ke mne doneslo, ze Den 4 si musim precist. 😀 Takze, popravde me trochu mrzi, ze kamaradka Tyna nedostala privlastek jako nejchytrejsi, nejhodnejsi nebo nejkrasnejsi ale stejne vas mam nejradsi, ze jste si na me vzpomneli…. ❤ A styska se mi. Tak se opatrujte!

Napsat komentář